Mieli LGAD nariai,
Sausio 20 dieną kviečiame visus į Lietuvos grupinės analizės draugijos ataskaitinę – rinkiminę konferenciją, kuri vyks Viktorijos viešbutyje adresu Miško g. 11, Kaunas.
Konferencijos programą galite rasti čia.

Mieli LGAD nariai,

Atnaujiname kvietimą registruotis į keturių lietuviškų analitinės krypties draugijų konferenciją 2023 m rugsėjo 30 d.

Kas dvejus metus vykstantis tęstinis renginys jau tapo tradicija, vienijančia, praturtinančia ir išplečiančia teorinį ir praktinį mūsų žinojimo bagažą. Tradicija, prasidėjusi nuo nuo trijų, išaugo į keturių draugijų susibūrimą, paskutinėje konferencijoje 2021 m. sujaudinusi ir palietusi Tėvo tema. Dėsninga, kad Lietuvos grupinės analizės draugija, įsiliejusi kaip ketvirtoji draugija, 2023 m. perims konferencijos organizatorių estafetę ir kviečia pasikalbėti brolių ir seserų (siblings) tema „Artumas, kurio nesirenki: broliai ir seserys“.

Viskas apie konferenciją: Kvietimas-į-konferenciją-2023-09-06.

ATKREIPIAME DĖMESĮ! Pasikeitusi renginio vieta! Konferencija vyks Kaune, Karaliaus Mindaugo g.38, MAGNUM verslo centro konferencijų salėje, A korpusas.

 

Brangūs LGAD nariai,
 
LGAD vasaros konferencija vyks Birželio 30 d. – Liepos 2 d. Anykščiuose, pramogų ir poilsio parke „Gradiali”. Šiemet konferencijoje turėsime svečią – prof. Danutę Gailienę, kuri sutiko perskaityti pranešimą tema „Matomi ir nematomi traumos veidai”.
Kviečiame registruotis!

EFPP dalijasi informacija apie pagalbą Ukrainai. Žemiau pateikta informacija ir nuoroda į puslapį, kuriame informacija apie galimybes prisidėti prie pagalbos, teoriniai šaltiniai, nuorodos į pagalbą nukentėjusiems ir jų artimiesiems.

Kviečiame susipažinti!

Visą informaciją rasite paspaudę šią nuorodą: https://ukraine.efpp.org/

 
LIETUVOS PSICHOTERAPIJOS ORGANIZACIJŲ PAREIŠKIMAS DĖL KARO UKRAINOJEIR RUSIJOS PSICHOTERAPEUTŲ ORGANIZACIJŲ. 

Pareiškimas lietuvių kalba.


Organizacijų psichologės, organizacijų vystymo ir lyderystės konsultantės Mildos Autukaitės straipsnis „Kaip užtikrinti sėkmingą propagandą”.


LGAD Tarybos narės, psichoterapeutės Brigitos Gulbinaitės straipsnis „Atpirkimo ožio fenomenas”, kuriame šiomis dienomis vykstantys procesai aptariami remiantis psichoanalitine grupinių procesų samprata.

Mieli Draugijos nariai, kolegos, bendruomenės nariai,

Šiuo metu vykdoma intensyvi karinė Rusijos agresija prieš Ukrainą šokiruoja ir nepalieka abejingų. Patiriame situaciją, kurios nepatyrėme nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, kai viena šalis įsiveržia į kitos, nepriklausomos, šalies teritoriją. Pastaraisiais dešimtmečiais vyravusi taika, auganti tolerancija, empatija,  gebėjimas konfliktus spręsti diplomatiniais būdais teikė vilties, kad tokie agresyvaus ir plataus masto kariniai veiksmai nepasikartos. Atrodė, kad pamažu pradedame, kaip teigė S. Taylor, „išaugti iš kariavimo patologijos“.

Vykdoma karinė agresija Ukrainoje – tai karas prieš žmogiškumą, moralę, pagarbą gyvybei ir kito laisvei. Tai iššūkis pastaraisiais dešimtmečiais puoselėjamoms demokratinio pasaulio idėjoms, susitarimams. Provokacijos, kariniai veiksmai prieš taikius žmones – tai nusikaltimas žmonijai ir žmogiškumui.

Lietuvos grupinės analizės draugija kaip visuomeninė savanoriškais pagrindais veikianti Lietuvos piliečių organizacija, vienareikšmiškai smerkia V. Putino ir jo šalies piliečių vykdomą neišprovokuotą kraugerišką agresiją prieš laisvus Ukrainos žmones ir pasikėsinimą į Ukrainos teritorijos vientisumą bei Nepriklausomybę.

Draugijos nariai pasiryžę savanoriškai suteikti psichologinę pagalbą Ukrainos žmonėms, nukentėjusiems nuo karo veiksmų.

Esame su Ukraina ir jos žmonėmis.

Слава Україні! Героям слава!

Lietuvos grupinės analizės draugijos taryba


Appeal by Lithuanian Group Analytic Society (LGAS)
Dear members of the Society, colleagues, community members,
Russia’s intense military aggression against Ukraine is shocking and leaves no one indifferent. We are experiencing a situation that we have not seen since World War II when one country invades the territory of another independent country. The peace that has prevailed in recent decades, the growing tolerance, empathy, and the ability to resolve conflicts diplomatically, have given us hope that such aggressive and large-scale military action will not be repeated. It seemed that we were slowly beginning to, as S. Taylor put it, “grow out of the pathology of war”.
The military aggression in Ukraine is a war against humanity, morality, respect for life, and freedom. It is a challenge to the ideas and agreements of the democratic world that have been upheld over the past decades. Provocations and military actions against peaceful people are crimes against humankind and humanity.
The Lithuanian Group Analytic Society, as a public organisation of Lithuanian citizens acting voluntarily, unequivocally condemns the unprovoked bloodthirsty aggression of Putin and his country’s citizens against the free people of Ukraine and the assault on the integrity and independence of Ukrainian territory.
Members of the Society are committed to volunteering to provide psychological support to Ukrainian victims of warfare.
We stand united with Ukraine and its people.
Слава Україні! Героям слава!

Ataskaitinė rinkiminė LGAD konferencija, Zoom, sausio 29, 2022

Programa


2022 kovo 12 – 13 Vienoje vyks Europos psichoterapijos asociacijos 30-mečiui skirtas kongresas

Daugiau informacijos


2021 lapkričio 25 įvyko seminaras-diskusija “Nežudyk strazdo giesmininko”. Seminaras buvo skirtas visiems, vadovaujantiems žmonių grupėms ir dirbantiems su žmonių grupėmis, besidomintiems darbo su grupėmis ir grupinės terapijos studijomis. Šių metų seminare-diskusijoje, prisimenant ir vėl skaitant Harper Lee romaną ,, Nežudyk strazdo giesmininko”, kalbėta apie tai, kaip suprasti ir integruoti kitoniškumą.

 

Apie grupinę terapiją ir darbu su suaugusiųjų grupėmis organizacijose: Podcastas Grupinė terapija. Su Eugenijum Laurinaičiu ir Justinu Žilinsku.


Darbo su suaugusiųjų grupėmis organizacijose programos teorijos dėstytojos ir supervizorės Mildos Autukaitės straipsnis  „Ar organizacijos sapnuoja arba kaip psichodinaminis požiūris gali būti pritaikomas dirbant organizacijose joms ir vadovaujant?”.